Lars Bremnes

Mange har latt seg røre av Lars Bremnes sin sang om flyktningen Elias gjennom en video på sosiale medier.

I 2015 slapp Lars albumet «Himmel nok tel alle», hans syvende i rekken. Tittellåten lå nesten tre måneder på NRK P1 s A- liste. Der synger han:
«Å, æ e en drømmer som bestandig ønska sæ mer Men idag har æ tenkt å feire at æ faktisk eksistér!»

I Lars sine tekster er det både drømmer, frustrasjon og feiring.  En konsert byr på en fin blanding av de nyeste sangene fra siste album i kombinasjon med perler fra Lars seks øvrige utgivelser.

Med seg i duoen har Lars en av sine faste medmusikere og gitarister Terje Nohr fra Bodø. Nohr er en ettertraktet musiker for mange av landets toppartister.

OM LARS:

Lars Bremnes kommer fra en musikk og litteraturinteressert familie i Svolvær i Lofoten. I 1994 debuterte han med egne sanger på platen «Stjernesukkertøy». Den gang fast bestemt på å unngå å skrive kjærlighetssanger. Musikken var inspirert av nordisk visesang, jazz og melodisterk pop i kombinasjon med originale, ofte humoristiske tekster.

I 1997 ble han oppdaget av Eivind Rølles på EMI, fikk kontrakt og en større radiohit med «Fiolinan», en sang som det året var den mest spilte norskspråklige på radioen.

Et samarbeid med sine søsken Kari og Ola på albumet «Soløye» resulterte i en spellemannspris  for året 2000, norgesturné og Lars ble artist på heltid.

Ironisk nok: Kjærlighetssangen «Å kunne æ skrive» fra platen er kanskje den som de fleste forbinder med Lars. Også den sangen som Maria Haukaas Mittet sang til seier i fjorårets «Stjernekamp».

Tekstmessig har Lars fått en større horisont for hver utgivelse. I 2006 fikk han spellemannsprisen for «Hjertekaptein» hvor sanger som «Kirgisistan blues» og «Storebror» har en tydelig politisk undertone.

Årets «Elias sang» føyer seg inn i rekken.

Fredag 7 september kl 22:00